Vakantiepark op Bonaire

State-of-the-art en duurzame vakantiehuizen met elk een eigen energievoorziening, dat was de wens van deze klant.

Klantvraag

Omdat het energienet op Bonaire regelmatig te maken heeft met uitval, zocht deze klant een betrouwbare energievoorziening voor de vakantiehuizen op zijn park. De huizen die worden gebouwd dienen allemaal onafhankelijk te kunnen functioneren maar op termijn ook gezamenlijk een smart grid te kunnen vormen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, daarom is het belangrijk dat de energie zoveel mogelijk uit hernieuwbare bronnen komt.

Oplossing

We hebben aan de hand van de wensen per huis een off-grid (autonoom) energiesysteem samengesteld. Bonaire heeft gemiddeld acht a negen zonuren per dag, daarom zijn de gehele dakoppervlakken bedekt met zonnepanelen (gemiddeld 48 per huis). Overtollige elektriciteit die niet direct wordt gebruikt wordt opgeslagen in een batterijpakket, die de huizen ‘s avonds en ‘s nachts van stroom voorziet. Om een betrouwbare energievoorziening te bieden, is er een generator toegevoegd die aanslaat als er geen stroom uit het batterijpakket gehaald kan worden.

Het energiemanagementsysteem is zo ingericht dat het verbruik zoveel mogelijk naar de dag wordt verplaatst. Hierdoor wordt er zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van de duurzaam opgewekte energie. De systemen zijn uit te lezen via een centraal monitoringportaal.

Specificaties systeem

Type: off-grid batterijsystemen
Opslagcapaciteit: 18.9Wh (per huis)
Omvormercapaciteit: 24kW (per huis)
Constructie: PV-systeem met omvormer & batterijpakket
Jaar: 2019/2020
Locatie: Bonaire

Meer weten?

Wilt u energieadvies op maat of meer informatie over onze systemen?