Beheer energie, bespaar kosten, bescherm de toekomst!
Dat doe je samen met Bennex.

Bennex: partner voor elke installateur die op zoek is naar een slim systeem om energieverbruik te managen.

Energieopslag op maat

Energiemanagementsystemen

Advies op gebied van slimmer gebruiken van energie

Simpele en stabiele energielevering, meer duurzame energie en lagere energietarieven.

Bennex levert slimme lokale energieopslag zonder gedoe. Om netcongestie op te lossen en de groei van duurzame energie mogelijk te maken, is er een groeiende behoefte aan energieopslag. Bennex levert energiesystemen met een hoog installatie- en gebruiksgemak, voorzien van opensource energiemanagementsysteem. De producten zijn ‘bewezen techniek’ en ontwikkeld door erkende bedrijven. Bennex adviseert en begeleidt plaatsing met een duidelijke klantgerichtheid.

  • Energieafname en -opwekking achter de meter optimaliseren
  • Koppeling met de elektriciteitsmarkt
  • Diepgaand en actueel begrip van alle technieken, regels en voorschriften en subsidies voor energieopslag

Met een EMS besteed je minder tijd en geld aan energiebeheer.

Wij werken met een energiemanagementsysteem (EMS) dat geleverd wordt bij een batterij. Een EMS is een hulpmiddel waarmee bedrijven hun energieverbruik kunnen meten, analyseren en beheren om zo efficiënter met energie om te gaan en kosten te verlagen. Ook kan dit een oplossing zijn in gevallen van netcongestie, wat optreedt wanneer het elektriciteitsnetwerk overbelast raakt door een te hoge vraag naar elektriciteit.deren.

Een EMS en een batterij werken goed samen vanwege de mogelijkheid van een EMS om de energiestromen te regelen en te optimaliseren, terwijl een batterij fungeert als een opslagmedium voor elektriciteit.

EMS in combinatie met een batterij zorgt voor

  • een geïntegreerde aanpak van energiebeheer
  • optimalisatie van energieverbruik
  • kostenbesparing
  • duurzamer opereren
  • betrouwbaardere elektriciteitsvoorziening

Energieopslag en ontladingsoptimalisatie

Een EMS kan de laad- en ontlaadprocessen van de batterij regelen op basis van de actuele energiebehoeften en de tarieven voor elektriciteit. Hierdoor kan de batterij efficiënter worden gebruikt om energie op te slaan tijdens periodes van lage vraag en deze op te nemen en terug te geven aan het systeem wanneer de vraag hoog is, wat kan leiden tot kostenbesparingen.

Piekafvlakking

EMS kan de batterij activeren tijdens piekuren, wanneer de elektriciteitskosten vaak hoog zijn, om de energiebehoefte van een gebouw of installatie te dekken. Hierdoor wordt de piekbelasting verminderd, wat kan leiden tot lagere kosten en het verminderen van de druk op het elektriciteitsnetwerk. 

Backupvoeding

Een batterij kan dienen als noodstroomvoorziening in geval van een stroomstoring. Het EMS kan automatisch de batterij activeren wanneer de stroom uitvalt, waardoor essentiële systemen blijven draaien, zoals beveiligings- en communicatiesystemen. 

Integratie van hernieuwbare energiebronnen

Als een bedrijf zonnepanelen of windturbines heeft, kan een EMS de opgewekte energie coördineren en sturen naar de batterij voor opslag wanneer de vraag laag is. Deze opgeslagen hernieuwbare energie kan dan worden gebruikt wanneer de vraag hoog is of wanneer de hernieuwbare energiebronnen niet actief zijn. 
g

Optimalisatie van energie-efficiëntie

EMS kan gegevens verzamelen en analyseren over het energieverbruik en -productiepatronen en deze informatie gebruiken om de batterij te laten werken op momenten dat dit het meest gunstig is voor kostenbesparing en energie-efficiëntie.

Netwerkstabiliteit

Door de batterij te gebruiken om schommelingen in de vraag en het aanbod van elektriciteit op te vangen, kan een EMS bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk. 

Wij bieden een opensource energiemanagementsysteem

Kostenbesparing

Opensource software is vaak gratis te gebruiken. Dit betekent dat klanten geen licentiekosten hoeven te betalen, wat kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Transparantie

Opensource software wordt ontwikkeld met een openbare broncode, wat betekent dat klanten de innerlijke werking ervan kunnen bekijken. Dit zorgt voor transparantie en geeft klanten meer controle over hun systemen. 

Aanpasbaarheid

Klanten kunnen opensource software aanpassen aan hun specifieke behoeften. Dit betekent dat ze functionaliteit kunnen toevoegen, verwijderen of aanpassen aan wat voor hen het beste werkt.

Community-ondersteuning

Opensource projecten hebben meestal een gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die elkaar helpen. Klanten kunnen profiteren van deze gemeenschap door toegang te hebben tot forums en documentatie voor ondersteuning en probleemoplossing. 

Onafhankelijkheid van leveranciers

Klanten zijn niet afhankelijk van een specifieke leverancier wanneer ze opensource software gebruiken. Ze hebben de vrijheid om van leverancier te veranderen of zelfs hun eigen interne ontwikkelingsteam in te zetten.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Opensource software wordt vaak grondig beoordeeld door de gemeenschap, wat kan bijdragen aan een verbeterde beveiliging en betrouwbaarheid. Eventuele problemen worden snel geïdentificeerd en aangepakt. 

Duurzaamheid

Opensource software heeft de neiging langer te blijven bestaan omdat het niet afhankelijk is van de winstgevendheid van een bedrijf. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken dat hun software plotseling wordt stopgezet. 

Vrijheid en controle

Klanten hebben de vrijheid om hun software te gebruiken zoals ze willen, zonder beperkingen. Dit geeft hun meer controle over hun IT-infrastructuur.

Exclusieve partner van FENECON

Bennex is voor FENECON de exclusieve dealer in de Benelux. Het Duitse bedrijf heeft meer dan 10 jaar ervaring met energieopslag en heeft een uitgebreid productaanbod van 10kW – 704kW systemen.

Overige merken

Bekijk eerder projecten

Batterijsysteem bij nieuw woongebouw

Batterijsysteem bij nieuw woongebouw

Bij de ontwikkeling van dit ambitieuze woonproject werd duidelijk dat de gewenste netaansluiting niet op tijd beschikbaar zou zijn om alle voorzieningen van de woontoren en de appartementen van stroom te voorzien.Klantvraag Deze klant is beheerder van verschillende...

Lees meer
Industrieel systeem voor duurzaam pand

Industrieel systeem voor duurzaam pand

Netcongestie is in veel regio's in Nederland een groot probleem. Ondernemers en projectontwikkelaars kunnen niet de gewenste aansluiting krijgen om hun pand of nieuwbouwproject van stroom te voorzien en moeten hier soms jaren op wachten. Dit terwijl er de ambitie...

Lees meer
Thuisbatterij in Amsterdam

Thuisbatterij in Amsterdam

Met de huidige energieprijzen zijn steeds meer huishoudens op zoek naar slimme oplossingen om hun eigen energie te beheren. Hoe kun je optimaal gebruik maken van de energie die opgewekt is door een zonnepaneleninstallatie? Of kan ik de elektrische auto slim laden op...

Lees meer
Adviestraject Zwitsal Buitenstad

Adviestraject Zwitsal Buitenstad

De Zwitsal-locatie in de Kanaalzone van Apeldoorn wordt de komende jaren herontwikkeld door gebiedsontwikkelaar Schipper Bosch. Het wordt een inspirerend gebied met veel ruimte voor experiment en ontwikkeling en waar wonen, werken, maken en beleven gecombineerd plaats...

Lees meer
Verduurzaming Schouwburg Middelburg

Verduurzaming Schouwburg Middelburg

Een van de meest duurzame schouwburgen van Nederland creëren, dat was het doel van dit project van de Gemeente Middelburg.Klantvraag Het gebouw van de Schouwburg, gelegen in de binnenstad van Middelburg, heeft zowel aan de binnen- als buitenkant een metamorfose...

Lees meer
Westergas Power Station

Westergas Power Station

De Amsterdamse Westergasfabriek heeft er een power station bij. In oktober 2022 leverden we de evenementenlocatie een slim energie-opslag en -managementsysteem. Aanleiding om het al lopende traject te versnellen was het Amsterdam Dance Event, dat hiermee een extra...

Lees meer
Batterijsysteem voor EV-laadstation

Batterijsysteem voor EV-laadstation

Het aantal elektrische bedrijfsauto's groeit flink en ook prive rijden steeds meer mensen elektrisch. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om één of meerdere laadstations te plaatsen. Het opladen van een elektrische auto vergt flink wat vermogen en kan voor...

Lees meer
Batterijcontainer in Limburg

Batterijcontainer in Limburg

Op de melkveehouderij van broers Willem en Johan Loonen in het Noord-Limburgse Merselo wordt circa 12.000 ton mest per jaar omgezet naar groen gas in een biovergistingsinstallatie. Dat is op jaarbasis vergelijkbaar met het gemiddelde gasverbruik van zo’n 233...

Lees meer
Off-grid batterijsysteem in Friesland

Off-grid batterijsysteem in Friesland

Vermilion Energy levert aardgas aan Nederlandse huishoudens en bedrijven. Zij werken op een veilige en verantwoorde manier in kleine gasvelden. Klantvraag De klant klopte aan vanwege een probleem dat door netcongestie is ontstaan. Voor de locatie in Nieuwehorne kon...

Lees meer