Uw kennispartner voor energie-autonomie

Bennex levert veilige opslagsystemen en begeleidt installatiepartners bij grootschalige projecten op het gebied van energieopslag

Energieopslagsystemen op maat

Bennex kan u optimaal ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor een energieopslagsysteem. Dit is altijd maatwerk, waarbij we u begeleiden in het proces van aanschaf tot oplevering.

Slimme energieadviesdiensten

Bennex is specialist voor energieneutrale (industrie)gebieden en flexibele oplossingen op terreinniveau. We adviseren terreinbeheerders en gebouweigenaren hoe energie slimmer gebruikt kan worden, meer duurzame energie kan worden opgewekt en nieuwe aansluitingen kunnen worden gerealiseerd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bennex levert veilige opslagsystemen voor duurzame energie op basis van lithiumbatterijen (LiFePO4). Wij bieden slimme totaaloplossingen voor energieopslag én -management.  

Onze werkwijze:

 1.  Samen bepalen we welk systeem optimaal bij uw energiebehoefte past, met de hoogste bedrijfszekerheid en efficiency.
 2. Met ons brede productportfolio hebben we oplossingen van 10 kWh tot 10 MWh, tot een ontlaadstroom van 1C.
 3. We werken samen met betrouwbare installateurs die wij trainen en certificeren.
 4. Wij regelen het beheer, monitoring en onderhoud van het hele systeem: daar heeft u geen omkijken meer naar.

Onze expertise

 • Wij beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van energieopslag
 • Wij zijn kennispartner voor zowel klanten, installateurs als verzekeraars
 • Wij zijn altijd op de hoogte van het actuele aanbod in de internationale markt
 • Wij zorgen voor een totaaloplossing op maat gebaseerd op uw specifieke situatie en wensen
 • Wij laten u kennismaken met de allernieuwste oplossingen voor energieopslag

Producten

Een solide energiesysteem is meer dan de som der delen.
Gebruiksduur, veiligheid en prestaties staan bij ons voorop en dit begint allemaal met een zorgvuldige selectie van de juiste componenten. Bennex gebruikt alleen producten van de hoogste kwaliteit, standaard uitgerust met een energiemanagementsysteem. We werken met alleen sterke en betrouwbare merken met een bewezen staat van dienst. Zo bent u als klant verzekerd van een uitstekende oplossing.

Over ons

Bennex levert slimme lokale energieopslag zonder gedoe. Om netcongestie op te lossen en de groei van duurzame energie mogelijk te maken, is er een groeiende behoefte aan energieopslag. Bennex levert energiesystemen met een hoog installatie- en gebruiksgemak, voorzien van opensource energiemanagementsysteem. De producten zijn ‘bewezen techniek’ en ontwikkeld door erkende bedrijven. Bennex adviseert en begeleidt plaatsing met een duidelijke klantgerichtheid.

 • Energieafname en -opwekking achter de meter optimaliseren
 • Koppeling met de elektriciteitsmarkt
 • Diepgaand en actueel begrip van alle technieken, regels en voorschriften en subsidies voor energieopslag

Bennex: voor simpele en stabiele energielevering, meer duurzame energie en lagere energietarieven.

 

Partner van FENECON

Bennex is voor FENECON de exclusieve dealer in de Benelux. Het Duitse bedrijf heeft meer dan 10 jaar ervaring met energieopslag en heeft een uitgebreid productaanbod van 10kW – 704kW systemen.

De systemen van FENECON zijn compleet geïntegreerde systemen, die modulair uitbreidbaar zijn in vermogen en capaciteit. Kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid staan centraal bij de samenstelling van de systemen en optioneel kan er gebruik gemaakt worden van gerecyclede EV-batterijen.

Elk systeem bevat een slim energiemanagementsysteem (EMS) die in open source is gebouwd. Het EMS wordt bij FENECON beschouwd als het brein van het energieopslagsysteem. Het zorgt ervoor dat er energiestromen slim kunnen worden geschakeld en dat het opslagsysteem kan koppelen met externe diensten zoals een warmtepomp, zonnepanelen, laadpalen of de energiemarkt.

Toepassingen

Niet alle duurzaam opgewekte stroom past meer op het reguliere energienet. Bedrijven willen daarnaast stroom tot hun beschikking hebben op het moment dat het niet opgewekt kan worden. De stroom moet als het ware gemanaged kunnen worden om de juiste hoeveelheid op het juiste moment te kunnen leveren.

Bennex biedt energieoplossingen voor uiteenlopende toepassingen en voor verschillende sectoren. De systemen kunnen zowel in on-grid als off-grid situaties gebruikt worden en gecombineerd worden met conventionele als hernieuwbare energiebronnen.

Energiehandel

Energiehandel

Energiehandel is het kopen en verkopen van energie zoals elektriciteit. Batterijen kunnen deelnemen aan deze markt door energie op te slaan en deze later weer terug te leveren aan het elektriciteitsnetwerk. Een mogelijkheid om te handelen met een batterij is door...

Lees meer
Wat is Netcongestie?

Wat is Netcongestie?

Netcongestie kan gezien worden als filevorming op het elektriciteitsnet. Dit gebeurt wanneer de vraag naar elektriciteit groter is dan de beschikbare capaciteit van het net. Tijdens congestie kunnen bedrijven en huishoudens niet de gewenste hoeveelheid stroom...

Lees meer
Wat doet een energiemanagementsysteem (EMS)?

Wat doet een energiemanagementsysteem (EMS)?

Een energiemanagementsysteem (EMS) is een geïntegreerd systeem dat wordt gebruikt om het energieverbruik in een organisatie, gebouw of ander soort omgeving te monitoren, te controleren en te optimaliseren. Het werkt door het verzamelen, analyseren en interpreteren van...

Lees meer

Bennex is Lid van het Platform Energy Storage NL (ESNL)