Voor de AGRO ondernemers gaan bedrijfsprocessen continue door; efficiënt en duurzaam ondernemen zijn key. Zo slim mogelijk omgaan met de opgewekte zonnestroom en zoveel mogelijk daarvan zelf lokaal gebruiken.

Voor Agro ondernemers met zonnepanelen op het dak is het vaak niet mogelijk alle opgewekte energie direct te gebruiken, een melkrobot en bijvoorbeeld stalventilatoren en de koeling van de melktank werken ook in de nacht, op het moment dat er geen energie kan worden opgewekt door de zonnepanelen. Voor deze toepassingen kan een Accu storage oplossing van Bennex voordelen bieden. De duurzaam opgewekte energie door de zon gaat overdag meteen richting de directe verbruikers (wat je meteen kan gebruiken is natuurlijk het mooiste). Wanneer de door de zonnepanelen opgewekte energie niet direct kan worden gebruikt is het mogelijk deze energie op te slaan in het batterijpakket in de nacht kan deze weer worden gebruikt vanuit het batterijpakket. 

We zien vaak dat er bij AGRO ondernemers reeds een bestaande zonnepaneleninstallatie aanwezig is. De Bennex energie-oplossing kan hierbij prima worden gecombineerd.

De energiecontainer kan goed buiten het pand worden opgesteld, waarmee het goed mogelijk is deze later bij te plaatsen.