Over Bennex

Waar problemen met netwerkcongestie ontstaan, herrijzen er ook mooie oplossingen. Vanuit de agrarische sector ontstond een sterke wens om batterijen te kunnen gebruiken voor de opslag van zonne-energie. Het aanbod naar grootschalige opslagoplossingen bleek echter schaars. Bart van den Bosch en Arnoud van Putten richtten daarom in 2021 Bennex op, waarmee ze veilige en complete batterijopslagsystemen leveren op basis van lithiumbatterijen voor onder andere de agrarische sector en commerciële en industriële partijen. Bennex richt zich hiermee onder andere op bedrijven die een aanzienlijke hoeveelheid duurzaam opgewekte energie verloren zien gaan als het niet kan worden opgeslagen. Ook krijgt Bennex steeds meer vragen over de toepassing van een opslagsysteem bij de problemen die ontstaan door netcongestie, waarbij een opslagsysteem een oplossing kan bieden.

Het portfolio met batterijsystemen start vanaf een vermogen van 10 kW tot en met 704 kW. De systemen worden momenteel vooral gebruikt door bedrijven in de agrarische sector, zonneparken en andere locaties waar energieopslag gewenst of nodig is.

Bart van den Bosch en Arnoud van Putten werken beide al meer dan 20 jaar in de energie- en batterijsector. Door hun jarenlange ervaring is het voor Bart en Arnoud mogelijk de klant te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. Bennex begeleidt de klant van aanschaf tot oplevering. Daarnaast biedt Bennex technisch advies en training aan installatiepartners om zo de klanten van optimale service te voorzien.

Bart van den Bosch

Bart van den Bosch

CTO

Bart stond zo’n 15 jaar geleden aan de wieg van Libra Energy maar verder daarvoor vestigde hij zich al in de wereld van duurzame energie. Halverwege de jaren ’90 begon hij al met powerplant-automation waar grote generatoren de stroomvoorziening van bijvoorbeeld een baggerschip verzorgde. Hij hield zich veel bezig met autonome energievoorziening van boten en schepen, voertuigen en afgelegen locaties zonder netaansluiting.

Contact: bart@bennex.eu

Arnoud van Putten

Arnoud van Putten

CEO

Arnoud heeft een jarenlange passie voor techniek, werkte voor Bennex onder andere bij een omvormer- en batterijfabrikant en had jarenlang een bedrijf in off-grid energiesystemen waar hij wereldwijd projecten on- en off grid realiseerde. Arnoud deelt graag zijn kennis en ervaring op dit gebied.

Contact: arnoud@bennex.eu

Benieuwd naar wat Bennex voor u kan betekenen?

Bel of mail dan voor een afspraak, vrijblijvend advies of een offerte op maat. Wij helpen u graag!

Bennex is Lid van het Platform Energy Storage NL (ESNL)