EV-laadpalen

Het opladen van een elektrische auto vergt flink wat vermogen. Door meerdere auto’s tegelijk op te laden, verhoogt u uw piekbelasting aanzienlijk – en dus ook de kosten.

Onze slimme opslagsystemen kunnen u hiermee op meerdere gebieden helpen:

  • Zo betaalt u lagere netkosten door uw voertuigen (deels) op te laden met eigen opgeslagen energie en op die manier uw piekbelasting te verlagen.
  • Ook voorkomt u met een lagere piekbelasting de hoge kosten van een uitbreiding van uw netconnectie. Zo’n uitbreiding zou anders nodig zijn omdat een netconnectie maar een beperkt vermogen kan dragen.
  • In het geval u zelf energie opwekt, kunt u dit direct gebruiken om uw voertuigen mee op te laden. Zo bespaart u op uw energierekening en zorgen de auto’s voor een extra buffer bovenop uw opslagcapaciteit.

 

Daarnaast komen meerdere oplossingen in onze lijn met smart control die u gemakkelijk met al uw laadstations kan verbinden. Dankzij deze slimme software kunt u onder andere stations prioriteren of voertuigen tot een gekozen percentage opladen. Verder bieden onze oplossingen de mogelijkheid tot tijd-afhankelijk opladen, forecast-based charging en quick charge.

Voordelen van onze opslagsystemen:

  • Lagere netkosten door de piekbelasting te verlagen
  • Lagere energiekosten door op te laden met uw eigen stroom of met ingekochte stroom op daltarief
  • Voorkomen van een dure uitbreiding van uw netconnectie
  • Creëer een extra buffer voor uw energie-overschot
  • Smart control voor al uw oplaadpalen
  • Altijd energie beschikbaar voor het laden van een voertuig

Meer weten over onze oplossingen?

Wij gaan graag met u in gesprek om de beste oplossing te vinden voor uw situatie.

Meer toepassingen

Energiehandel

Energiehandel

Energiehandel is het kopen en verkopen van energie zoals elektriciteit. Batterijen kunnen deelnemen aan deze markt door energie op te slaan en deze later weer terug te leveren aan het elektriciteitsnetwerk. Een mogelijkheid om te handelen met een batterij is door...

Lees meer
Wat is Netcongestie?

Wat is Netcongestie?

Netcongestie kan gezien worden als filevorming op het elektriciteitsnet. Dit gebeurt wanneer de vraag naar elektriciteit groter is dan de beschikbare capaciteit van het net. Tijdens congestie kunnen bedrijven en huishoudens niet de gewenste hoeveelheid stroom...

Lees meer
Wat doet een energiemanagementsysteem (EMS)?

Wat doet een energiemanagementsysteem (EMS)?

Een energiemanagementsysteem (EMS) is een geïntegreerd systeem dat wordt gebruikt om het energieverbruik in een organisatie, gebouw of ander soort omgeving te monitoren, te controleren en te optimaliseren. Het werkt door het verzamelen, analyseren en interpreteren van...

Lees meer