Zero feed-in

Voor veel bedrijven met een hoog energieverbruik wordt het steeds aantrekkelijker om een zo groot mogelijk deel van hun energie zelf op te wekken door middel van duurzame bronnen.

Dit is vaak op zowel financieel als duurzaam gebied voordeliger geworden. Helaas zie je ook steeds vaker dat het Nederlandse net overbelast raakt en er daarom in steeds meer gebieden strenge restricties op terugleveren zijn gekomen. Zo zijn er inmiddels genoeg bedrijven die helemaal niks meer terug mogen leveren.

Het gevolg hiervan is dat deze bedrijven gedwongen worden bijvoorbeeld een kleinere PV installatie aan te schaffen, waarvan zeker is dat er nooit energie over is en teruggeleverd moet worden. Een groot nadeel is dan natuurlijk dat deze installatie nooit voldoende opwekt om alle operaties van energie te voorzien, waardoor het bedrijf alsnog energie moet kopen van het net, resulterend in hogere kosten.

Onze slimme opslagsystemen zijn hier de perfecte oplossing voor. In het geval er meer energie wordt opgewekt dan nodig is kan de overmaat ten eerste gemakkelijk opgeslagen worden in het accusysteem. Dankzij de zero feed-in configuratie van ons intelligente opslagsysteem, levert het systeem nooit terug aan het net wanneer dit niet mag – zelfs als het energieopslagsysteem volledig opgeladen is.

Door de samenwerking van de slimme inverter en het energiemanagementsysteem (EMS), wordt er constant bijgehouden hoeveel energie er wordt opgewekt en hoeveel er wordt gebruikt. Zodra het systeem ziet dat er teveel wordt opgewekt, kan het systeem dit opslaan in het batterijsysteem.

Voordelen van onze opslagsystemen:

  • Voldoe altijd aan regionale net-restricties
  • Aanschaf van grote energie-installaties is altijd mogelijk, ongeacht de plaatselijke stabiliteit van het net
  • Veel lagere energiekosten door eigen energievraag zelf te dekken

Meer weten over onze oplossingen?

Wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze voor uw situatie en gaan hierover graag met u in gesprek.

Meer toepassingen

Energiehandel

Energiehandel

Energiehandel is het kopen en verkopen van energie zoals elektriciteit. Batterijen kunnen deelnemen aan deze markt door energie op te slaan en deze later weer terug te leveren aan het elektriciteitsnetwerk. Een mogelijkheid om te handelen met een batterij is door...

Lees meer
Wat is Netcongestie?

Wat is Netcongestie?

Netcongestie kan gezien worden als filevorming op het elektriciteitsnet. Dit gebeurt wanneer de vraag naar elektriciteit groter is dan de beschikbare capaciteit van het net. Tijdens congestie kunnen bedrijven en huishoudens niet de gewenste hoeveelheid stroom...

Lees meer
Wat doet een energiemanagementsysteem (EMS)?

Wat doet een energiemanagementsysteem (EMS)?

Een energiemanagementsysteem (EMS) is een geïntegreerd systeem dat wordt gebruikt om het energieverbruik in een organisatie, gebouw of ander soort omgeving te monitoren, te controleren en te optimaliseren. Het werkt door het verzamelen, analyseren en interpreteren van...

Lees meer